Royal Mandarin
Royal Mandarin
Alles is af in Royal Mandarin
Gepubliceerd op 23 december 2009

Royal Mandarin
HILVERSUM -  Het Chinese restaurant Royal Mandarin is echt voor de fijnproever. Wie de 'Chinees van de hoek' gewend is en eigenlijk niets anders wil, kan zich een ritje naar de Hilversumse Emmastraat - vlak naast de Vituskerk - wel besparen. Wie zich in álle opzichten wil laten verwennen, kan eigenlijk niet om Royal Mandarin heen. Alles daar is tot in de kleinste finesses verzorgd.

We worden ontvangen alsof we het aanstaande koninklijk echtpaar Willem-Alexander en Máxima zijn (hooguit zijn er financiële overeenkomsten). Wat dat betreft doen ze de naam alle eer aan. Bij de deur worden we uiterst vriendelijk en correct ontvangen (zonder dat er hinderlijk wordt gedaan), hetgeen de indruk wekt dat onze komst bekend was. We worden naar een van de hoeken van het restaurant gebracht, alwaar zich een rond zitje bevindt, met in het midden een knisperende open haard. Al snel worden we getrakteerd op een schaaltje héérlijke warme, dunne, kwetsbare kroepoek. Niet van die kroepoek, waar je je tanden en kiezen op stuk bijt. De kaart wordt gelijktijdig gebracht. Even later zitten we met de kaart op schoot, met drankje, kroepoek en zicht op het open vuur. Zodra we de kaart dichtslaan, komt een van de obers in actie en loodst ons naar een tafeltje en neemt de bestelling op. Wat opvalt: de ober wéét waarover hij praat. Hij is deskundig, legt het haarfijn uit en is zeer voorkomend. Ook tijdens het dineren wordt onze tafel optimaal - maar niet storend - in de gaten gehouden, hoeveel restaurants kunnen daar niet een voorbeeld aan nemen? Niks gênant gewuif en dan vaak ook nog niet eens 'beloond' worden. Kortom, je wordt bij Royal Mandarin als een ware vorst behandeld.

Chinees Specialiteiten Restaurant Royal Mandarin | Emmastraat 9 - 1211 NE Hilversum - Telefoon: 035 640 08 01 - info@royalmandarin.nl