Royal Mandarin
Royal Mandarin
ROYAL MANDARIN: SFEERVOL EN CHIC
Alles klopt. Dat is te zeggen over het eten en de wijn in dit Hilversumse restaurant. De pekingeend is vermaard, de entourage chic maar ontegenzeggelijk sfeervol.

"Wij hebben er zelf nog nooit gegeten, maar horen al jaren van onze gasten en collega's dat Royal Mandarin ontzettend lekker eten heeft", zegt een collega-restaurateur over dit restaurant. Het scoort de derde plek in deze ranking.

Als we het puur op de culinaire kunde zouden beoordelen, dan kan Royal Mandarin zelfs nog één of twee stapjes stijgen in de lijst. Maar zoals gezegd, kijken we ook naar niet-culinaire criteria en daarin scoort het fractioneel minder dan de nummers 1 en 2.

Van buiten oogt het restaurant nostalgisch in het uitbundige Gooi. Royal Mandarin is gevestigd in een klein ouderwets keuterboerderijtje, dat aanhangt tegen het winkelcentrum van Hilversum. Het geeft een mooie sfeer, een sfeer die nog eens wordt versterkt door de zitkring rondom de open haard. Het is de plek waar de gasten worden ontvangen die op mede-eters wachten. Ook rokers hebben weinig te klagen, gezien de ietwat verscholen maar relaxed aandoende loungeruimte. Een mooie oplossing.

Eigenaar Man en zijn team zijn de gastvrijheid zelve. Ze manoeuvreren stil door de zaak, maar hebben oog voor alles. Royal Mandarin is zo’n restaurant op hoog niveau, waar ook nog eens alles klopt. Het eten is er goed, de sfeer passend bij de entourage. De gasten komen in groten getale. Bovenal staat er een horecazaak waar hard wordt gewerkt en ook goed wordt verdiend. En dit is wel degelijk een Chinees restaurant.

Pascal Jalhaij , lid van de jury en zelf ooit goed voor twee sterren, vertelt zeker terug te komen om de rest van de eend te proeven en vanwege de mooie wijnen'. Het gaat dan om de aan tafel gesneden Pekingeend met hoisinsaus op dungesneden komkommer. Het is een Signature dish van deze zaak. De eend is perfect uitgevoerd, met een mooi dun en krokant huis en een goede verhouding tussen vlees en huid.

WIJNKENNER
De duurste fles wijn op de kaart kost rond de €2000,-. Wie wil, kan ook wat dit betreft dus goed te recht bij Royal Mandarin. We zagen een 'imponerend aantal klassiekers': Petrus, Mouton Rothschild, Chäteau Latour en zelfs een Chäteau d'Yquem uit de jaren '60. De kelder bewijst het, eigenaar Man is een wijnkenner én liefhebber. Iets wat de gast zeker zal ervaren.

Onze mystery guests noemen de kwaliteit van het eten, de bijzondere gerechten op de kaart en de vriendelijkheid van de medewerkers als troefpunten van Royal Mandarin. Een jurylid verwoordt het als volgt: "In dit restaurant heb je echt het gevoel een bijzondere gast te zijn. We zijn van binnenkomst tot vertrek goed verzorgd."

Jammer dat het eigen parkeerterrein niet zo goed zichtbaar is voor de gasten. Die gooien nu onnodig geld in een parkeermeter. Daar wordt aan gewerkt, zo verzekert men ons. Op de site zal het beter worden aangegeven.

Chinees Specialiteiten Restaurant Royal Mandarin | Emmastraat 9 - 1211 NE Hilversum - Telefoon: 035 640 08 01 - info@royalmandarin.nl